Wintersport Shotjes voor een top Après-ski

wintersport

Wintersport Shotjes voor een top Après-ski

wintersport

De lekkerste shotjes zijn misschien toch wel de wintersport shotjes. Je start de dag met een ochtendje knallen op de pistes, gevolgd door een stevige lunch gepaard met een halve liter Bier of lekker glaasje Aperol Spritz, nog even een tussenstop voor een lokale apres ski Schnapps (zo heet een shotje in Oostenrijk, met vruchtje en vlaggetje natuurlijk) en de fundering is gelegd voor een heerlijk middagje nagenieten in de plaatselijke Apres-ski tent.

Zo’n middagje waarbij je in ski outfit, lallend op de Anton aus Tirol en Gerard Joling hitjes, zonder blikken of blozen, het ene na het andere shotje weg tikt. Om uiteindelijk de volgende dag wakker te worden, met een kater die je eigenlijk geen kater mag noemen, omdat je door de frisse berg lucht en een groot glas Schiwasser, zo weer de oude bent. 

Verlang jij ook zo naar een weekje wintersport? Trek je wanten aan en zet een muts op! Met deze wintersport shotjes kom je helemaal in de Apres-ski sferen.

Dit bericht kun je delen

Alleen als ie ijs en ijskoud is.. de topper van de winterport, de Jägermeister. Ooit bedoeld als geneesmiddel tegen van alles, uitgegroeid tot het ultieme medicijn voor een feestje in de sneeuw! Met de 56 verschillende kruiden smeert hij lekker de keel, wat ideaal is voor het mee schreeuwen van je favoriete Apres-Ski Hitjes. 

Ingrediënten:

Jägermeister 

Bar tools:

Shotglas (uit de vriezer)

Drinkwijze:

Bewaar zowel de fles als de shotglaasjes in de vriezer, voor een extra koud effect. Dop er af en schenken maar.

TIP! Drink je de 4cl flesjes, bouw dan een zo hoog mogelijke toren door om de beurt een leeg flesje te stapelen. De gene die de toren om laat vallen, verliest. 

B52

Los van de gezellige sfeer verlichting die het met zich mee brengt, is een B52 shotje ook nog eens lekker. De combinatie van drie dranken, die je om de beurt door een rietje naar binnen slurpt, zorgen gegarandeerd voor een fijn opwarmertje. 

Ingrediënten:

Tia Maria

Baileys

Cointreau of Grand Marnier

Bar tools:

Shotglas, Barlepel, Rietje

Bereidingswijze:

 • 1/3 Tia Maria
 • 1/3 Baileys
 • 1/3 Cointreau

Vul éénderde van het shotglas met de Tia Maria, schenk daarna met behulp van de barlepel éénderde Baileys er op en tot slot een laatste laagje Cointreau. Aansteken en je weet of je het goed hebt gedaan. Voorzichtig met de vlammen! 

B52
Apfelkorn shot rond

Don’t eat the yellow snow, tenzij het Apfelkorn is. Geen Aprés-ski middagje mag voorbij gaan zonder een lekker koud glaasje Berentzen Apfelkorn. Gemaakt van, inderdaad appels, een heerlijk shotje die de Tiroler in je naar boven haalt. Dit komt aardig in de buurt van de apres ski schnaps. Prost!

Ingrediënten:

Apfelkorn

Bar tools:

(Ski) Shotglas

Drinkwijze:

Bewaar de fles lekker koud. Dop er af en schenken maar.  

Apfelkorn shot rond

Tekst gaat verder na advertentie

Jagerbomb-rond

Een opkikker nodig? Pak dan ein Flying Hirsch, bij sommige misschien beter bekend als een Jägerbomb, een zalig tussendoortje die in ieder skigebied wel te vinden is. De combinatie van de twee dranken creëert een geur en smaak die je niet snel vergeet, zelfs als je er heel veel drinkt. Pas wel op voor je voortandjes. 

Ingrediënten:

Jagermeister

Red Bull

Bar tools:

Shotglas, Whiskeyglas

Bereidingswijze:

 • 1/2 Red Bull
 • Shot Jägermeister

Schenk een half blikje Red Bull in een whiskey glas, laat vervolgens het shotje Jägermeister er in vallen. In één teug opdrinken.

TIP! Jäger Domino. Zet meerdere whiskey glazen met Red Bull naast elkaar en balanseer de shotjes Jägermeister op iedere twee glazen. Tik de eerste om en de shotjes trein is vertrokken. Tjoe Tjoeeee..

Jagerbomb-rond
Appeltaart shotje

Voor de liefhebbers van zoetigheid is ein Apfelstrudel mit sahne, oftewel een appeltaart shotje, zeker het proberen waard. In één teug de ervaring, alsof je zo van een schoteltje zonder vorkje, een hele appelpunt met slagroom naar binnen werkt. En dat zonder te kauwen. 

Ingrediënten:

Licor 43

Apfelkorn

Slagroom

Kaneel

Bar tools:

Shotglas

Bereidingswijze:

 • 1/3 Licor 43
 • 2/3 Apfelkorn
 • Toefje Slagroom
 • Snufje Kaneel

Vul éénderde van het shotglas met de licor 43, voeg hieraan toe de Apfelkorn tot iets onder de rand. Toefje slagroom er op en een snufje kaneel.

Appeltaart shotje
koeienbel blog shotje

De après-ski topper die niet mag ontbreken is natuurlijk de gezellige Koeienbel shot. De perfecte shot om met meerdere mensen te drinken. Creëer je eigen weiland met lekkere doorgrazers en gedraag je als een kudde Alpen koeien! Tingelelingeling

Ingrediënten:

Blue Curaçao

Flugel

Sprite

Bar tools:

Whiskeyglas

Bereidingswijze:

 • 2,5 cl Blue Curacao
 • Scheut Sprite
 • Flugel flesje

Schenk de 2,5 cl Blue Curaçao samen met een scheut Sprite in een whiskey glas, laat vervolgens het flesje Flugel voorzichtig in het glas vallen. Klaar is je Koeienbel shot. In één keer opdrinken en daarna rammelen met je glas voor het geluid van een koeienbel!

Tip! Zet meerdere whiskey glazen met de Blue Curacao, Sprite Mix naast elkaar en balanseer de flesje Flugel op iedere twee glazen. Tik de eerste om en de stal is geopend!

koeienbel blog shotje

Dit waren de Wintersport Shotjes voor een top Après-ski. NIX18 en drink met mate(n). Deel vooral je creaties op de socials en tag @shotjepedia. We zijn reuze benieuwd! Wil je nog meer recepten ontdekken? Bekijk dan deze shotjes recepten.