Dit zijn de 10 meest bekende Shotjes

bekende shotjes

Dit zijn de 10 meest bekende Shotjes

bekenste shotjes

Welke Shotjes zijn populair? Oftewel wat zijn nou de meest bekende Shotjes recepten? Wij hebben het uitgezocht voor je.

Wat betreft smaak zijn de populairste Shotjes, vaak ook de lekkerste Shots! Of andersom, de lekkerste Shotjes zijn vaak ook de populairste Shots. Hoe dan ook, wij bedoelen in ieder geval die hemels heerlijke Shotjes, met zo’n verrukkelijke smaak, alsof er een engeltje over je tong piest. Zo goed dat je eigenlijk gelijk al weet, dit was niet het laatste Shotje van de avond. Want zeg nou zelf, als een Shot precies zo proeft als bijvoorbeeld een Split ijsje of stuk Appeltaart, dan kun je het toch niet bij eentje laten?

Maar goed, waar het ene Shotje dus zo famous is voor zijn smaak, is een ander Shotje op zijn beurt weer bekend voor zijn prachtige kleuren combinatie of juist vanwege de ongelofelijk impact die het heeft als je het achterover tikt. Je weet wel, dat “lampie uit” gevoel, door zo’n “waar heb ik me fiets gelaten” Shotje. Dit zijn dan weer de ideale Shotjes voor een gezellig drank spelletje, zoals Mexen of Kaartje Blazen. 

Kortom, de populariteit van een Shotje word door van alles beïnvloed. En of je nou met een groepje drankorgels gezellig thuis zit, of met de vaste club kroegtijgers de bruisende Horeca induikt.

Wij van Shotjepedia hebben speciaal voor allebei de gelegenheden, de 10 meest bekende Shotjes recepten voor je op een rijtje gezet. En natuurlijk zo als altijd, lekker overzichtelijk met de ingrediënten en bereidingswijze erbij.

Proost!

Dit bericht kun je delen

Godfather blog shot

“I’m gonna make him a Shotje he can’t refuse”.

Laten we beginnen met de Capo di tutti i Capi van de Shotjes, de Godfather. Vernoemd naar de gelijknamige Hollywood film, is dit toch wel één van de meest beroemdste Shotjes.

Ingrediënten:

Jack Daniel’s

Amaretto

Bar tools:

Shotglas

Bereidingswijze:

 • 1/2 Jack Daniel’s
 • 1/2 Amaretto

Vul de helft van het shotglas met Jack Daniel’s en voeg daarna de Amaretto toe tot het shotglas gevuld is. Wie is hier nou de echte Don Corleone..??

Godfather blog shot
Baby Guinnes blog shot

Een eerbetoon aan het bekendste stout bier van de wereld, de Baby Guinness. Een prachtig en ook nog eens lekker schaalmodel van het origineel al sinds 1759 bestaande Guinness uit Dublin, Ierland. 

Ingrediënten:

Kahlua

Baileys

Bar tools:

Shotglas, Barlepel

Bereidingswijze:

 • 3/4 Kahlua
 • 1/4 Baileys

Vul drievierde van het shotglas met Kahlua, schenk daarna met behulp van de barlepel de Baileys er op. 

Baby Guinnes blog shot
koetje blog shot

Al er één populair Shotje is dat menig persoon al loeiend de nacht door heeft geslingerd, dan is het wel het Koetje. Een echte klassieker binnen het Nederlandse uitgaansleven.

Ingrediënten:

Sambuca

Kahlua

Bar tools:

Shotglas

Bereidingswijze:

 • 3/4 Sambuca
 • 1/4 Kahlua

Vul drie vierde van het shotglas met Sambuca, voeg daarna de Kahlua toe tot het shotglaasje gevuld is. 

koetje blog shot
Split shotje

Bijna iedereen heeft er wel eens eentje gegeten, een heerlijk fruitig ijsje met een kern van zacht vanille-ijs, bedekt met een laag waterijs in frisse sinaasappel smaak.

We hebben het hier natuurlijk over het al zo bekende Split ijsje en dan in een Shotjes variant.

Ingrediënten:

Licor 43

Jus d’Orange

Vleugje Koffiemelk

Bar tools:

Shaker, Shotglas

Bereidingswijze:

 • 1/4 Licor 43
 • 3/4 Jus d’Orange
 • Vleugje Koffiemelk

Vul de shaker met één maatje licor 43 en drie maatjes Jus d’Orange, voeg hier aan toe een vleugje koffiemelk en schudden maar. 

Tip! Een klein scheutje vodka voor een beetje bite kan geen kwaad.

Split shotje
flatliner shotje

Dit vrij heftige Shotje staat bekend om de mooie rode scheidingslijn, wat niet voor niets lijkt op de platte lijn van een ECG apparaat, oftewel een Flatline.

Dus wees gewaarschuwd. 

Ingrediënten:

Sambuca

Tequila

Tabasco

Bar tools:

Shotglas

Bereidingswijze:

 • 1/2 Sambuca
 • 1/2 Tequila
 • Tabasco.

Vul de helft van het shotglas met Sambuca, voeg wat druppels tabasco toe, schenk daarna met behulp van de barlepel de Tequila er op. Zo creëer je een mooie rode lijn tussen de twee dranken. 

flatliner shotje

Tekst gaat verder na advertentie

apenkop shotje

Slinger er lekker op los! Dit Shotje geïnspireerd naar het bekende Apenkop snoepje is heerlijk zoet, met de smaken van banaan en drop. Niet voor niets één van de populairste snoep Shotjes.

Ingrediënten:

Dropshot

Pisang Ambon

Bar tools:

Shotglas

Bereidingswijze:

 • 1/2 Dropshot
 • 1/2 pisang Ambon

Vul de helft van het shotglas met Dropshot, voeg daarna de Pisang Ambon toe, lekker tot de rand. Zo creëer je de smaak van een apenkopsnoepje. Oe oe, aa aa.

TIP! Leuke toevoeging is het apenkopsnoepje op het shotje te plaatsen als garnering.

apenkop shotje
B52

De B52 shot is zo populair dat er zelfs verschillende varianten van zijn. Ook wel bekend als de B53 of B54, die maak je dan met Amaretto bijvoorbeeld. 

Wij houden het lekker bij de klassieke versie. De combinatie van de drie dranken, die je om de beurt door een rietje naar binnen slurpt, zorgen gegarandeerd voor een heerlijke smaak sensatie. 

Ingrediënten:

Tia Maria

Baileys

Cointreau of Grand Marnier

Bar tools:

Shotglas, Barlepel, Rietje

Bereidingswijze:

 • 1/3 Tia Maria
 • 1/3 Baileys
 • 1/3 Cointreau

Vul éénderde van het shotglas met de Tia Maria, schenk daarna met behulp van de barlepel éénderde Baileys er op en tot slot een laatste laagje Cointreau. Aansteken en je weet of je het goed hebt gedaan.

Voorzichtig met de vlammen! 

B52
koetje blog shot

Dit shotjes recept van het oud Hollandse toetje, dat al bestaat sinds 1963, mag natuurlijk niet ontbreken op de lijst van populairste Shotjes. Een heerlijk romig Shotje waar je de vingers bij aflikt. Mmmmm van, hoe heet ze ook alweer?

Ingrediënten:

Vanille Likeur

Boswandeling

Bessenjenever

 

Bar tools:

Shotglas, Barlepel

Bereidingswijze:

 • 1/3 Vanille Likeur
 • 1/3 Boswandeling
 • 1/3 Bessenjenever.

 

Vul éénderde van het shotglas met de Vanille Likeur, schenk daarna met behulp van de barlepel éénderde boswandeling er op en tot slot een laagje Bessenjenever. 

koetje blog shot
Raket Shotje Raketje Shot

Naar de Maan en terug. Dat kan alleen met een Raket Shotje. De zomerse smaak van het raket ijsje, is en blijft, één van de lekkerste dorstlessers waar je geen genoeg van kunt krijgen. 

Ingrediënten:

Bacardi Razz

Sinas

Bar tools:

Shotglazen, Shaker, Barlepel, ijsblokjes

Bereidingswijze:

 • 1/3 Bacardi Razz
 • 2/3 Sinas
 • Vleugje Bessenjenever

 

Vul de shaker met wat ijsblokjes, voeg daarna de Bacardi Razz toe en vervolgens de Sinas. Je kunt rustig shaken maar vanwege de koolzuur kun je ook roeren met je barlepel. Uitschenken en je hebt een heerlijk verfrissend ouderwets raketje!

TIP! Druppeltje Bessenjenever voor de kleur.

Raket Shotje Raketje Shot
Appeltaart shotje

Geen zorgen, voor dit Shotjes recept hoef je niet mee gedaan te hebben aan Heel Holland Bakt. Al doet de uitkomst wel vermoeden dat je een meester bakker bent. Smullen is dit lekkere appeltaart Shotje met mooie toef slagroom.

Ingrediënten:

Licor 43

Apfelkorn

Slagroom

Kaneel

Bar tools:

Shotglas

Bereidingswijze:

 • 1/3 Licor 43
 • 2/3 Apfelkorn
 • Toefje Slagroom
 • Snufje Kaneel

Vul éénderde van het shotglas met de licor 43, voeg hieraan toe de Apfelkorn tot iets onder de rand. Toefje slagroom er op en een snufje kaneel.

Appeltaart shotje

Dit waren de 10 bekendste en populairste Shotjes recepten. NIX18 en drink met mate(n). Deel vooral je creaties op de socials en tag @shotjepedia. We zijn reuze benieuwd! Staat jou favoriet er niet tussen en/of wil je nog meer recepten ontdekken? Bekijk dan deze shotjes recepten. Of probeer een van de onderstaand suggesties.