Deze Party Shotjes mogen niet ontbreken op je Feestje!

verjaardag shotjes

Deze Party Shotjes mogen niet ontbreken op je Feestje!

verjaardag shotjes

Of het nou je verjaardag is, een huisfeestje of een ander gezellig avondje. Party Shotjes zijn net als slingers, ze maken de boel altijd gezellig! Maar wat serveer je de feestgangers? 

Om er voor te zorgen dat niet iedereen direct stront lazarus over de vloer kruipt, worden meestal eerst de flessen Goldstrike en Tequila verstopt. Uiteraard om later op de avond (wanneer je dronken bent en denkt dat je er wel tegen kan) ze weer tevoorschijn te toveren. En dan verder zijn er al snel de standaard dingetjes. Je kan een paar dozen Flugel koud zetten. Een lekker flesje Apfelkorn en Dropshot in de vriezer leggen. Of leuk alle kleuren Sourz op tafel uitstallen en hopen dat aan het einde van de avond het glazuur niet van je tanden springt. 

Het is tijd voor wat nieuwe Shotjes inspiratie! 
Wij van Shotjepedia hebben een paar Party Shotjes recepten voor je op een rijtje gezet. En natuurlijk lekker overzichtelijk met de ingrediënten en bereidingswijze erbij.
Laat de feestjes maar komen!

Dit bericht kun je delen

flamingo shotje

De slingers hangen en de hapjes staan op tafel. Nu nog een dienblad met party shotjes en de setting is compleet. Het Flamingo shotje is lekker makkelijk en ideaal om vooraf te maken.  

Ingrediënten:

Bacardi Rum

Trojka Pink

Bar tools:

Shotglas

Bereidingswijze:

 • 1/2 Bacradi Rum
 • 1/2 Trojka Pink

Schenk de twee dranken in een Shotglas en klaar ben je. Officieel hoor je dit shotje te drinken op 1 been.. net als een echt Flamingo. 

flamingo shotje
biggetje shotje

Is het thema van je feestje roze? Dan is dit het shotje wat je zoekt. Net zo lekker als het gelijknamige snoepje. Dus verzamel je vriendinnen en ga knorrend de avond door met dit heerlijke roze biggetje shotje.

Ingrediënten:

Yoghurt Likeur

Trojka Pink

Bar tools:

Shotglas

Bereidingswijze:

 • 1/2 Yoghurt Likeur
 • 1/2 Trojka Pink

Vul de helft van het shotglas met Yoghurt Likeur en voeg daarna de Trojka Pink toe tot het shotglas gevuld is. 

TIP! Leuke toevoeging is het biggetje snoepje op het shotje te plaatsen als garnering.

biggetje shotje
Split shotje

Misschien deelde je het vroeger uit op je verjaardagspartijtje, het klassieke Split ijsje. Een heerlijk fruitig ijsje met een kern van zacht vanille-ijs, bedekt met een laag waterijs in sinaasappel smaak. Het is nu tijd voor de shotjes variant. Leuk om weer uit te delen.

Ingrediënten:

Licor 43

Jus d’Orange

Vleugje Koffiemelk

Bar tools:

Shaker, Shotglas

Bereidingswijze:

 • 1/4 Licor 43
 • 3/4 Jus d’Orange
 • Vleugje Koffiemelk

Vul de shaker met één maatje licor 43 en drie maatjes Jus d’Orange, voeg hier aan toe een vleugje koffiemelk en schudden maar. 

Tip! Een klein scheutje vodka voor een beetje bite kan geen kwaad.

Split shotje

Tekst gaat verder na advertentie

Meloentje shotje

Zomers feestje? Dit is een heerlijk shotje voor de warmere dagen. Het watermeloen shotje heeft een lekkere verfrissende smaak en toch die kick door de tequila. Serveer het met een stukje watermeloen en je sunny party kan beginnen.

Ingrediënten:

Watermeloen Likeur

Tequila

Limoensap

Bar tools:

Shotglazen, Shaker, ijsblokjes

Bereidingswijze:

 • 1/2 Watermeloen Likeur
 • 1/2 Tequila
 • Limoensap

Vul de shaker met wat ijsblokjes, voeg de twee dranken toe in gelijke delen en wat limoensap. Kort shaken en dan uitschenken.

Tip! Leuk om te garneren met een stukje water meloen.

Meloentje shotje
apenkop shotje

Nog een feestelijke lekkernij is het apenkop shotje. Ook dit shotje kun je net als het biggetje leuk garneren met een snoepje. Stoelen aan de kant en slingerend de kamer rond. De party is begonnen!

Ingrediënten:

Dropshot

Pisang Ambon

Bar tools:

Shotglas

Bereidingswijze:

 • 1/2 Dropshot
 • 1/2 pisang Ambon

Vul de helft van het shotglas met Dropshot, voeg daarna de Pisang Ambon toe, lekker tot de rand. Zo creëer je de smaak van een apenkopsnoepje. Oe oe, aa aa.

TIP! Leuke toevoeging is het apenkopsnoepje op het shotje te plaatsen als garnering.

apenkop shotje

Ook leuk om te lezen

Shotjes Recepten

Dit waren de feestelijke Shotjes voor een onvergetelijke avond. NIX18 en drink met mate(n). Deel vooral je creaties op de socials en tag @shotjepedia. We zijn reuze benieuwd! Wil je nog meer recepten ontdekken? Bekijk dan deze shotjes database.