5 lekkerste Shotjes die je gedronken moet hebben

Shotjes liggen eigenlijk altijd op de loer. Er is bijvoorbeeld iets te vieren, een spelletjes word verloren, of er is die ene vriend die besluit ze zonder reden te bestellen, gewoon omdat het kwart over half tien is. En tja, dat is nou eenmaal het tijdstip voor een lekker tussendoortje. Kortom, een beetje gezellige avond gaat gepaard met een shotje en dan natuurlijk het liefst me de lekkerste shotjes. 

Voor je het weet sta je met kleverige vingers een shot Sambuca weg te tikken, of je probeert je haar niet in de fik te laten vliegen door het zoveelste B52 shotje. 

Wij van Shotjepedia hebben de top 5 lekkerste Shots voor je op een rijtje gezet, die het proberen zeker waard zijn. En lekker overzichtelijk met de ingrediënten en bereidingswijze erbij. Altijd handig om te hebben voor dat ene moment, wanneer het shotje op de loer ligt. 

Dit bericht kun je delen

Beordeel deze post

5 lekkerste Shotjes die je gedronken moet hebben Shotjes liggen eigenlijk altijd op de loer. Er is bijvoorbeeld iets te vieren, een spelletjes word verloren, of er is die ene vriend die besluit ze zonder reden te bestellen, gewoon omdat het kwart over half tien is. En tja, dat is nou eenmaal het tijdstip voor een lekker tussendoortje. Kortom, een beetje gezellige avond…
5 1 5 2
0 / 5 Rating: 5

jouw beoordeling:

Appeltaart shotje

Een Appeltaartje met slagroom, hoe lekker is dat! En je hoeft niet eens een keukenprins(es) te zijn om deze te maken. Met dit heerlijke shotjes recept creëer je een shot met de smaak sensatie van een origineel grootmoeders appelpuntje met slagroom. Lekker extraatje voor bij de koffie.

Ingrediënten:

Licor 43

Apfelkorn

Slagroom

Kaneel

Bar tools:

Shotglas

Bereidingswijze:

 • 1/3 Licor 43
 • 2/3 Apfelkorn
 • Toefje Slagroom
 • Snufje Kaneel

Vul éénderde van het shotglas met de licor 43, voeg hieraan toe de Apfelkorn tot iets onder de rand. Toefje slagroom er op en een snufje kaneel.

Appeltaart shotje
Split shotje

Bijna iedereen heeft er wel eens eentje gegeten, het klassieke Split ijsje. Een heerlijk fruitig ijsje met een kern van zacht vanille-ijs, bedekt met een laag waterijs in sinaasappel smaak. Het is dan ook niet zo gek dat het split ijsje er ook in een shotjes variant is. En hoe! Misschien wel de beste uit de lijst lekkerste shotjes. Een fantastisch verfrissend zoet shotje en met niet al te veel moeite te bereiden. 

Ingrediënten:

Licor 43

Jus d’Orange

Vleugje Koffiemelk

Bar tools:

Shaker, Shotglas

Bereidingswijze:

 • 1/4 Licor 43
 • 3/4 Jus d’Orange
 • Vleugje Koffiemelk

Vul de shaker met één maatje licor 43 en drie maatjes Jus d’Orange, voeg hier aan toe een vleugje koffiemelk en schudden maar. 

Tip! Een klein scheutje vodka voor een beetje bite kan geen kwaad.

Split shotje
smurfen shotje

Rechtstreeks uit het laboratorium van Grote Smurf, het Smurfen shotje. Met zijn blauwe kleur en makkelijke bereiding is het Smurfje zeker het Smurfend lekkerste shotje! Maar pas op, na te veel smurfjes ben je zo gesmurfd! En de kans dat je dan wakker word met een knallende Azraël is vrij groot. We Smurfen je maar alvast even van te voren.

Ingrediënten:

Boswandeling

Blue Curacao

Bar tools:

Shotglazen, Shaker, ijsblokjes

Bereidingswijze:

 • 1/2 Boswandeling
 • 1/2 Blue Curacao

Vul de shaker met wat ijsblokjes, voeg één maat Boswandeling toe en één maat Blue Curacao. Kort shaken en dan uitschenken.

TIP! Eventueel serveren met een smurfensnoepje. 

smurfen shotje

Tekst gaat verder na advertentie

flatliner shotje

WARNING! Die mooie rode scheidingslijn in dit shotje lijkt niet voor niets op de platte lijn van een ECG apparaat, oftewel een Flatline. Dit vrij heftige shotje is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Tot welke groep jij behoord, tja daar kom je maar op één manier achter. 

Ingrediënten:

Sambuca

Tequila

Tabasco

Bar tools:

Shotglas

Bereidingswijze:

 • 1/2 Sambuca
 • 1/2 Tequila
 • Tabasco.

Vul de helft van het shotglas met Sambuca, voeg wat druppels tabasco toe, schenk daarna met behulp van de barlepel de Tequila er op. Zo creëer je een mooie rode lijn tussen de twee dranken. 

Na een flatliner, volgt gegarandeerd een sterke oneliner.

flatliner shotje
Stuiterbal Shot blog

Ooit iemand na het drinken van een shotje hoofdschudden aan de bar zien staan? De kans is dan groot dat het beroemde stuiterbal shotje werd gedronken. (Of dat die persoon geen shotjes meer wilde, dat kan natuurlijk ook).

Voor het stuiterbal effect moet je het shotje niet gelijk doorslikken, maar in je mond houden, en dan even goed schudden met je hoofd. Alles aan de kant, want na dit shotje bounce je er lekker op los.

Ingrediënten:

Sambuca

Blue Curacao

Bar tools:

Shotglas

Bereidingswijze:

 • 2/3 Sambuca
 • 1/3 Blue Curacao

Vul tweederde van het shotglas met Sambuca en voeg daarna de Blue Curacao toe tot het shotglas gevuld is. 

Stuiterbal Shot blog

Shotjes Recepten

Dit waren de 5 lekkerste shotjes die je een keer gedronken moet hebben. NIX18 en drink met mate(n). Deel vooral je creaties op de socials en tag @shotjepedia. We zijn reuze benieuwd! Wil je nog meer recepten ontdekken? Bekijk dan deze shotjes database.