FAQ

Op onze site Shotjepedia.nl proberen we je zo goed mogelijk te informeren, wat betreft die heerlijke kleine rakkers genaamd shotjes en alles wat daar mee te maken heeft. Nu kan het zijn dat je het antwoord op je vraag niet zo één, twee, drie hebt kunnen vinden. Daarvoor hebben wij de meest gestelde vragen, oftewel frequently asked questions, wat betreft shotjes recepten, de HES, onze webshop en Shotjepedia BV voor je op een rijtje gezet.

Een shotje is een kleine hoeveelheid alcohol die in één keer wordt gedronken, meestal rond de 30 ml of minder.

Een shotje kan op verschillende manieren worden gemaakt, de meeste shotjes bestaan uit meerdere ingrediënten die uiteindelijk samen worden gevoegd in kleine glazen. Dat kan op verschillende manieren. Wil je een uitgebreide uitleg Klik hier.

Ja, er zijn verschillende soorten shotjes. Natuurlijk kwa smaak en kleur, maar zo heb je ook sterke en minder sterke shots. Sommige shotjes bestaan uit meer dan één drank. En niet te vergeten de manier van bereiden, met laagjes of bijvoorbeeld uit een shaker. Klik hier en ontdek alle verschillende soorten shotjes.

Ja, je kunt je eigen shotjes maken. Shotjepedia.nl heeft speciaal hiervoor de grootste en snelst groeiende online verzameling met meer dan 60 Shotjes Recepten.

De ingrediënten (dranken) die nodig zijn om een shotje te maken, hangen af van het recept. Onze shotjes recepten bevatten altijd alcohol, zoals Wodka, diverse Likeuren of Rum, maar soms ook andere ingrediënten, zoals sappen, siropen, of zelfs kruiden. 

Een standaard shotje bevat meestal rond de 30 ml aan drank dus alcohol, het percentage alcohol (zoals op een fles staat) hangt af van het Shotje. 

Een shotje is een kleine hoeveelheid alcohol die in één keer wordt ingenomen, terwijl een cocktail meestal een grotere hoeveelheid alcohol bevat dat vaak wordt geserveerd in een groter glas en dus wat langer drink plezier heeft. 

Ja zeker, sommige shotjes worden juist koud geserveerd. Dit kan bijvoorbeeld de smaak van de alcohol verzachten en het gemakkelijker maken om te drinken.

Ja sommige shotjes worden bereid met frisdrank. Dit zijn vaak wat minder sterke shotjes en drinken makkelijker weg zoals bijvooerbeeld een Raketje.

Shotjes worden meestal geserveerd in kleine glazen, zoals shotglaasjes ook wel bekend als borrelglaasjes. Met een inhoud van tussen de 20 en 30 ml. Ze smaken uiteraard het beste in een Shotjepedia Shotglas. 

Het aantal shotjes dat je kunt drinken voordat je dronken wordt, hangt af van verschillende factoren, zoals je lichaamsgewicht, metabolisme en de sterkte van de drank. Ga verstandig om met alcohol.

Uiteindelijk kun je alle dranken shotten, de vraag is alleen of het lekker is? Bekijk hier de lekkerste recepten van Shotjepedia en welke dranken je goed kunt gebruiken. 

Uiteraard is dat mogelijk. Zeker als de factoren zoals moeheid en slecht eten meespelen. Wees altijd voorzichtig en vooral verstandig met alcohol gebruik.

De taal van het kleine glaasje is makkelijk te verstaan. Andere woorden voor shotjes zijn onder andere shots, shooters, chupitos, schnaps en vast nog wel een paar lokale klassiekers.

Shotjepedia is het snelst groeiende shotjes platform van Nederland. Dranken trends, shotjes recepten, exclusieve merchandise, Horeca Entertainment Systeem zijn enkele topics.

Voor vragen over sponsoring kun je hier contact opnemen: Contact ons

Shotjepedia verkoopt geen alcoholische dranken. Wel sturen we je met alle plezier door naar de Gall & Gall. De slijterij met de beste prijzen en snelle levering. Je krijgt bevoordeeld al altijd 10% korting met de Gall & Gall Klantenkaart.

Het Horeca Entertainment Systeem (HES) van Shotjepedia is een plug-and-play systeem bestaande uit een interactief scherm, besturingsstation en drukknop.

Het Horeca Entertainment Systeem (HES) biedt voordelen zoals meer vermaak voor uw gasten en meer omzet door de verkoop van drankjes en merchandise.

De Random Shot functie van het Horeca Entertainment Systeem (HES) stelt gasten in staat om op een nieuwe manier shotjes te bestellen. Door zijn grote database aan shots en verassende animaties, een unieke ervaring.

De Pub Quiz functie van het Horeca Entertainment Systeem (HES) is een vragen spel waarbij gasten kunnen strijden om de titel Slimste Kroegtijger.

De Dranken Veiling functie van het Horeca Entertainment Systeem (HES) is een nieuwe en originele manier om shotjes en bottle service te verkopen. Gasten kunnen bieden op drankjes die tegen een bodemprijs zijn ingevoerd.

Het Horeca Entertainment Systeem (HES) van Shotjepedia is beschikbaar in verschillende variaties en kan worden aangepast aan de stijl van uw horecagelegenheid. Meerdere schermen en diverse formaten zijn mogelijk.

De kosten van het Horeca Entertainment Systeem (HES) van Shotjepedia variëren afhankelijk van de gekozen opties en de grootte van uw horecagelegenheid. U kunt contact opnemen met hun verkoopafdeling voor meer informatie over de kosten.

Ja, Shotjepedia biedt training aan voor het gebruik van het Horeca Entertainment Systeem (HES). En deelt graag zijn expertise betreft verkoop methodes.

Ja wij hebben een webshop met te gekke Shotjepedia Merchandise.